Leo Messi a dezvăluit de ce nu îi place să fie numit ”Dumnezeul fotbalului”. Papa Francisc a intervenit

de: Beatrice Dumitru
27 09. 2023

Leo Messi este considerat de mulți cel  mai bun jucător din istorie, iar fanii îl numesc ”Dumnezeul fotbalului”. Starul argentinian a explicat într-un interviu de ce nu îi place să i se spună așa. Ce a avut Papa Francisc de comentat despre acest lucru.

De ce nu vrea Leo Messi să fie numit ”Dumnezeul fotbalului”

Leo Messi a câștigat de șapte ori ”Balonul de aur”, iar în decembrie 2022 și-a îndeplinit cel mai mare vis: a devenit campion mondial alături de colegii din naționala Argentinei. Datorită trofeelor câștigate în carieră, pentru mulți microbilști din întreaga lume, fostul star al Barcelonei este numit ”Dumnezeul fotnalului”.

Dar chiar Leo Messi a mărturisit într-un interviu că nu îi place să i se spună așa și i se pare o exagerare din partea celor care care îl numesc așa ”Dumnezeul fotnalului”.

Leo Messi joacă la Inter Miami. Sursa foto: X

„Nu pot să spun că mă îngrijorează să fiu numit așa, dar cu siguranță nu îmi place. Este frumos atunci când lumea te laudă și simți respectul pentru tine.

Această exprimare nu este folosită cu răutate, ba din contră. Doar că mi se pare extrem de exagerat să mă numească așa”, a declarat Lionel Messi, citat de Sport Bible.

Starul argentinian a mai povestit că fiii săi au tendința să copieze ceea ce aud, iar unul dintrei ei, Matteo, îl strigă prin casă numai Leo Messi. ”Îl aud când îmi zice ‘Leo Messi, hai să mergem afară’. Este ciudat, dar și amuzant”.

Ce spune Papa Francis despre cum e alintat Leo Messi

Papa Francisc, fan declarat al lui Leo Messi, a intervenit și el și a spus că nu este de acord cu cei care îl numesc pe argentinian “Dumnezeul fotbalului”. A făcut această afirmație încă de acum cinci ani, într-o discuţie purtată cu jurnalistul Jordi Evol, de la La Sexta.

Jordi Evole: Este un sacrilegiu să spui că Leo Messi este Dumnezeu?

Papa Francisc: Da, este! Nu poți să spui așa ceva și eu nu cred așa ceva. Tu crezi asta?

Jordi Evole: Da, eu chiar cred!

Citește și: Lionel Messi a revoluționat fotbalul din SUA. Încasări uriașe după sosirea campionului mondial la Inter Miami

Papa Francisc: Eu nu cred! Acestea sunt doar simple expresii ale oamenilor. Că este “Dumnezeu când are mingea la picior”, sau lucruri de genul ăsta. Dar nu putem să aprobăm așa ceva.

Jordi Evole: Dar joacă bine fotbal, nu?

Papa Francisc: Da, e foarte bun. Dar nu este “Dumnezeu”.

Suvernanul Pontif și Leo Messi s-au cunoscut în 2013, iar Papa Francis a fost pus să aleagă între Pele și Maradona și s-a declarat fanul campionului mondial.

Jose Mourinho l-a numit pe Leo Messi „Dumnezeul fotbalului”

Lionel Messi și Jose Mourinho au fost rivali pe când starul argentinian îmbrăca tricoul Barcelonei, iar „The Special One” antrena echipa Real Madrid.

În sezonul 2018/2019, Liverpool a întâlnit-o pe Barcelona, în semifinalele UEFA Champions League. „Cormoranii” au fost spulberați în meciul tur, pe Camp Nou, scor 3-0, partidă în care Leo Messi a reușit o „dublă”. După acel meci, Jose Mourinho l-a numit pe argentinian „Dumnezeul fotbalului”.

Citește și: Ce poză are Leo Messi la Whatsapp. A fost dat de gol de nepotul său, iar imaginea a devenit virală

Liverpool a fost foarte curajoasă. Nu știu în ultimii 20 de ani câte echipe au avut o posesie superioară Barcelonei pe Camp Nou, în Champoions League.

Dar, ”Dumnezeul fotbalului” e complet diferit și a făcut-o. Desigur, Barcelona are o echipă bună, cu jucători fenomenali, dar Messi este absolut incredibil”, spunea atunci Mourinho.

Leo Messi l-a depășit pe vechiul său rival în topul fotbaliștilor aflați în activitate cu cele mai multe recorduri în Guinness World Records. El are 41, în timp ce Cristiano Ronaldo a ajuns de 40 de ori în Cartea Recordurilor, inclusiv pentru sportivul cu cele mai mari venituri de pe planetă.